1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Loading...
2 flinke glazen
10 min.
30 minuten of korter
Drankjes
Vegetarisch

Wij Nederlanders zijn gek op koffie. Sommige onderzoeken stellen zelfs dat we de meeste koffie drinken per persoon ter wereld! Maar dat wil niet zeggen dat we altijd genoegen nemen met een ‘gewone’ kop zwarte koffie. Met warm weer of gewoon omdat je daar zin in hebt, is dit ijskoffierecept een perfecte afwisseling. Maak vandaag nog wat koffie-ijsblokjes en je bent de rest van de week verzekerd van heerlijke ijskoude ijskoffie! Ook dol op romig koffie-ijs? Probeer ook eens dit koffie-ijs met sinaasappel.

Ingrediënten

  • 2 tl vanille-extract

  • 300 ml volle melk (of plantaardige melk)

En van fairtrade original

Verder heb je nodig:

Een silicone ijsblokjestray
2 grote glazen
lange lepels of rietjes

Bereidingswijze

  1. Begin een dag van tevoren door 1 afgekoelde espresso (of zwarte koffie) te verdelen over een ijsblokjestray. Zet de tray in de vriezer en laat staan tot de koffie helemaal is bevroren.

  2. Zet 2 kopjes espressokoffie en laat deze helemaal afkoelen (zet eventueel nog even in de koelkast zodat de koffie echt goed koud is). Schenk de koude koffie in de glazen en roer hier het vanille-extract doorheen.

  3. Verdeel de koffie ijsklontjes over de glazen. Klop de koude melk tot hij iets gaat schuimen en schenk deze voorzichtig over de ijsblokjes. Serveer met een lange lepel of een (duurzaam) rietje om de koffie goed door te kunnen roeren.

Houd je van zoet dan kun je wat suiker of andere zoetstof door de nog warme koffie roeren.

Deel dit Recept!

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.