Tom Yum is een pikante heldere soep uit de Thaise keuken. Traditioneel wordt deze bekende soep geserveerd met garnalen, maar wij serveren ‘m net wat anders. We gebruiken namelijk in plaats van garnalen ons plantaardig visalternatief in blik: bananenbloesem. Deze bloem neemt makkelijk alle smaken op en geeft jouw Tom Yum soep die lekkere vissige bite. Simpel en snel soepje, yum!
Wil je meer weten over bananenbloesem? Lees hier alles over deze ‘plantvis’.
1 ui, gesnipperd
2 stengels sereh, gekneusd
1 liter groentebouillon
250 gr sugar snaps
200 gr oesterzwam, in reepjes
30 gr taugé
250 ml kokosroom
Halve bos koriander, alleen de blaadjes
1 limoen, in parten
Olie
Meng 1 eetlepel Thaise rode curry pasta met 1 eetlepel olie en roer dit door de uitgelekte bananenbloesem.
Bak de bananenbloesem samen met de oesterzwammen in een eetlepel olie in een koekenpan ongeveer 3 minuten om en om. Leg de gebakken bananenbloesem en oesterzwammen even apart tot verder gebruik.
Verhit een eetlepel olie in een soeppan en bak hierin al roerend de ui met de sereh en de rest van de currypasta en een totdat de curry begint te geuren.
Giet vervolgens de kokosroom en de groentebouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Voeg de sugarsnaps toe en laat in ongeveer 5 minuten beetgaar worden en verwijder de serehstengels.
Voeg tenslotte de gebakken bananenbloesem, oesterzwam en de taugé bij de soep en warm nog even goed door. Verdeel de Tom Yum over de borden en garneer met de limoenparten, de korianderblaadjes en eventueel wat ringetjes rode peper.