1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2)
Laden...
4
45 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Thais
Vis

Zin in een pittige Thaise soep? Maak dan eens deze Tom Kha met een subtiele hint naar Tom Yum door het gebruik van garnalen door de soep. In de Thaise keuken combineren ze graag verschillende smaken en dat vind je ook terug in deze soep: pittig en zuur. Zin in een andere Thaise soep? Wat dacht je van deze Tom Kha Kai!

Ingrediënten

  • 700 ml water

  • 150 gr gemengde paddenstoelen

  • 100 gr broccoli

  • 100 gr paksoi

  • 10 gr verse koriander

  • 300 gr reuze garnalen met staart

  • 100 gr bloem

  • 1 el maïzena

  • 200 ml mineraalwater

  • 2 ijsblokjes

  • 1 liter arachideolie

  • zout

Bereidingswijze

  1. Voor de soep:

    Borstel de paddenstoelen schoon en scheur ze in stukjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de paksoi in reepjes. Hak de koriander grof.

  2. Breng het water aan de kook en roer hier de kruidenpasta doorheen. Laat 5 minuten doorkoken met de deksel op de pan. 

  3. Voeg de broccoli en paddenstoelen toe en laat nog 5 minuten doorkoken. Doe op het laatst de paksoi erbij.

  4. Voor de garnalen in tempura:

    Verwarm de arachideolie warm in een wok tot 180 graden. Test de temperatuur van de olie door er een stukje brood in te doen. De olie is heet genoeg als het brood direct begint te bruisen.

  5. Doe de bloem, maïzena en een snufje zout in een kom en roer hier met een garde het mineraalwater en de ijsblokjes doorheen.

  6. Pak de garnalen bij de staart en haal ze buiten het staartje volledig door het beslag.
    Laat de garnalen voorzichtig in de olie zakken en bak ze binnen 2 à 3 minuten goudbruin en gaar.

    Let op: Bak de garnalen in kleine porties anders koelt de olie te veel af.

  7. Schep de Tom Kha soep in 4 soepkommen. Serveer de garnalen apart met chilisaus. Lekker om in te dippen!

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.