1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5)
4 personen
45 min.
Thaise Massaman Curry recept

Wie wel eens in Thailand is geweest, heeft vast deze Massaman curry gegeten. De Massaman curry is relatief mild en perfect voor iedereen die de Thaise keuken lekker vindt, maar niet te pittig wilt eten. Uiteraard kun je de curry zelf pittiger maken door chilipepers toe te voegen.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika

  • 1 groene paprika

  • 3 knoflookteentjes

  • 250 gr krieltjes in schil

  • olijfolie

  • peper en zout

  • 250 gr rundvleesreepjes

  • 100 gr doperwten

  • 4 lente-uitjes

  • 100 gram cashewnoten

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Snijd de ui in halve maantjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de paprika’s in grove stukken. Halveer de krieltjes wanneer ze groot van stuk zijn. Kleine aardappeltjes kun je heel laten. Doe alle ingrediënten behalve de paprika in een ovenschaal en besprenkel ruim met olie. Bestrooi met de zeezoutmix.

  3. Zet de aardappelen in het midden van de oven. Haal de aardappelen er na 15 minuten uit, voeg de paprika toe en schep goed om. Zet de ovenschaal voor nog 10 minuten terug.

  4. Verwarm de kokosolie in een wok en bak hierin de rundvleesreepjes op hoog vuur. Doe de Massaman currypasta erbij en bak deze even mee. Schenk de kokosmelk erdoor totdat er een egale massa ontstaat. Doe de erwten en de geroosterde groenten erbij en laat nog 3 minuten zacht pruttelen.

  5. Hak de cashewnoten grof en snijd de lente-ui in fijne ringen.

  6. Verdeel de rijst samen met de Massaman curry over 4 borden of kommen. Bestrooi met de cashewnoten en de lente-ui ringen.

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons