1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4)
Laden...
4 wraps
20 min.
30 minuten of korter
Lunch
Ontbijt
Vegetarisch

Origineel en lekker ontbijt om iemand mee te verassen! Ook heel leuk om mee te nemen voor een picknick. Vervelen gaat het nooit, want je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. Mix en match naar wat jij lekker vindt!

Ingrediënten

  • 4 wraps

  • 2 el jam (honing, pindakaas of chocopasta)

  • 8 el yoghurt (slagroom of kwark), eventueel met smaakje

  • 4 fruitsoorten, 100 gr per stuk (zoals banaan, mango, ananas appel of rood fruit)

  • 4 el per topping (zoals granola, muesli, notenmix, dadels of rozijnen)

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Snijd de wrap tot halverwege in. Smeer de basis naar keuze op elke kwart van de wrap. Wij gaan voor vanille yoghurt, maar je kan ook kwark of slagroom gebruiken.

  2. Op één kwart van de vanille yoghurt smeren we ook jam voor de extra zoete smaak (alternatieven zijn pindakaas, chocopasta of honing).

  3. Snij het door jou gekozen fruit waar mogelijk in plakjes of anders kleine blokjes.

  4. Verdeel het fruit naar keuze gelijkmatig over elke kwart van de wrap. Wij deden een kwart met mango, een kwart met ananas, een kwart met granaatappelpitjes en een kwart met banaan. Vouw de wrap op op in vieren en zet in een bakje. Herhaal vervolgens deze stappen bij de andere wraps. Leuk om af te wisselen met de basis en fruit. Zo is geen wrap hetzelfde.

  5. Besprenkel daarna de wraps nog met hagelslag en een beetje notenmix en granola (ook hier kan je de toppings variëren). Garneer met wat extra fruit en eventueel munt of andere kruiden uit de tuin voor de finishing touch.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.