1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 - 4
45 min.
Fairtrade Original - Recept Taco's Tinga Kip

Als je zin hebt in comfort food, dan maak je Mexicaanse taco’s tinga. Hoewel de letterlijke vertaling van tinga ‘stoofpot’ anders doet vermoeden, heb je deze taco’s zo gemaakt. Onmiskenbaar is de pittige en rokerige smaak van de gerookte chipotlepeper. Wist je dat een chipotlepeper eigenlijk een gedroogde jalapeño peper is? Bestrooi de taco’s met avocado, geraspte kaas en koriander. Wil je liever een vegetarische variant? vervang dan de kip door jackfruit. Zin om uitgebreid te koken? Maak dan zelf je taco’s van blauw maismeel en traditionele pico de gallo als extra topping voor op de taco’s.

Ingrediënten

  • 8 kleine tortilla’s

  • 500 gram kippendijen vlees

  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)

  • 100 gram mais, uitgelekt

  • 1 teen knoflook, geperst

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 stengels bos-ui, in ringen

  • 80 gram geraspte mozzarella

  • 4 radijsjes, in dunne plakjes

  • 125 ml crème fraîche

  • 1 jalapeño op sap, in ringen

  • 2 takjes oregano, alleen de blaadjes

  • 1 eetlepel gehalte peterselie

  • Olie om in te bakken

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Zet de oven aan op 180 graden. Verwarm in een sauspan 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en knoflook. Roer de taco tinga, de tomatenblokjes en oregano erdoor en breng aan de kook. Laat 3 minuten pruttelen. Verhit ondertussen in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak de kippendijen goudbruin.

  2. Doe de kippendijen in een ovenschaal en giet de taco tinga erover. Dek af met aluminiumfolie en gaar de kippendijen 30 minuten in de oven. Doe de kip zonder saus (wel bewaren) in een mengkom, laat iets afkoelen en pluk met je handen tot fijne reepjes. Meng de kip met de saus

  3. Verwarm de tortilla’s 1 minuut in de oven en verdeel over vier borden. Schep de taco tinga pulled chicken erop en garneer met de bos-ui, jalapeñoringen, mozzarella, radijsjes en peterselie. Serveer de crème fraîche apart erbij.

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons