1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
3-4
30 min.
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Taco's Tinga Bloemkool

Taco’s Tinga is een echte Mexiaanse klassieker. Veel Mexicaanse gezinnen hebben een eigen variant van het recept dat van de ouders op de kinderen wordt doorgegeven. Zo bestaan er de vleesvarianten met kip, tinga de pollo, of met varken, tinga de carnitas. Maar een vegetarische variant van taco’s tinga, zoals in dit recept, kan ook heel goed. De bloemkool krijgt een diepe, rokerige smaak van de gerookte chipotlepeper wat goed combineert met de verse kool en romige crème fraîche. Voeg aan dit Mexicaanse tortillagerecht met een twist de ingemaakte rode uitjes of pico de gallo toe voor een friszure tegenhanger en garneer met verse koriander.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes

  • 8 kleine tortilla’s

  • 100 gram rode kool, fijn gesneden

  • 1 blik tomatenblokjes (440 ml)

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 el ingemaakte rode ui

  • 2 el koriander geplukt

  • (plantaardige) crème fraîche

  • 1 lente-ui, in reepjes

  • 1 limoen, in parten

  • zout en peper

  • olie om in te bakken

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een ovenschaal de bloemkool met 2 eetl olie en peper en zout. Rooster in 10 tot 15 minuten gaar.

  2. Verwarm ondertussen een sauspan met 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui. Voeg de taco tinga en de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat al roerend 10 minuten pruttelen.

  3. Meng de saus met de bloemkool en houd warm.

  4. Verwarm de tortilla’s 1 minuut in de oven en verdeel over vier borden. Leg daarop de rode kool en schep vervolgens de taco tinga op de tortilla’s.

  5. Garneer tenslotte met de ingemaakte rode ui, lente-ui, en de koriander. Serveer de (plantaardige) crème fraîche en de limoen er apart bij.

Wij maken eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen door het ontwikkelen van lokale handelsketens.
Lees meer over ons.