1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5)
Laden...
4
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Vegan
Vegetarisch
Sweet & sour noedels met krokante bloemkool

Een sweet & sour-gerecht is typisch iets uit de Aziatische keuken. Er is een Thaise maar ook Chinese variant. Wij hebben onze eigen Original-variant met verschillende groenten en het belangrijkste: niet moeilijk om te maken!

Ingrediënten

  • 1 bloemkool

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 1 ui

  • 3 tenen knoflook

  • 3 lente-uitjes

  • 1 el geroosterde sesamzaad

  • Plantaardige olie om in te bakken

  • 1,5 liter plantaardige olie om in te frituren (of een frituurpan)

  • 75 gr bloem

  • 2 el maïzena

  • 1 tl gemberpoeder

  • ½ tl paprikapoeder

  • ½ tl cayennepeper

  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Blancheer de bloemkool 4 minuten en spoel goed koud onder de kraan. Laat de bloemkoolroosjes goed uitlekken.

  2. Pers 2 teentjes knoflook en doe dit samen met de bloem, maïzena, sojasaus, gemberpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en een snufje peper en zout in een kom. 

  3. Schenk hier 100 ml water bij en roer tot er een glad geheel ontstaat. Giet hier al roerend steeds een klein beetje water bij totdat er een mooi beslag ontstaat (ongeveer zo dik als pannenkoekbeslag). Wanneer het beslag toch iets te dun is geworden kun je er nog een klein beetje bloem door roeren. 

  4. Roer de bloemkoolroosjes voorzichtig door het beslag zodat alle roosjes goed bedekt zijn met het beslag.

  5. Snijd de ui in maantjes en hak een teentje knoflook fijn. Snijd de paprika’s in gelijke stukken en de lente-uitjes in ringen.

  6. Bereid de Thaise rijst noedels zoals aangegeven op de verpakking.

  7. Fruit de ui met de gehakte knoflook in 2 eetlepels olie tot ze glazig zien. Voeg de stukjes paprika toe en bak deze even mee. Doe de woksaus erbij en roer als laatst de noodles door de groenten. Warm het geheel goed door.

  8. Verwarm ondertussen de olie in een pannetjes tot 175 graden (of gebruik een frituurpan). Frituur de bloemkoolroosjes in de olie tot ze goudbruin gekleurd zijn. Haal de bloemkoolroosjes voorzichtig uit de frituurolie met een netschepje of een tangetje. Laat de roosjes uitlekken op wat keukenpapier.

    Draai het vuur onder de pan gelijk uit!

  9. Verdeel de noodles met de groenten over de borden of op een schaal. Leg hier de gefrituurde bloemkoolroosjes bovenop en garneer het geheel met de lente-uitjes en geroosterde sesamzaadjes.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.