1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2)
Laden...
4
30 min.
30 minuten of korter
Aziatisch
Hoofdgerecht
Vlees

Een beetje zoet, een beetje zuur: wij snappen wel dat deze sweet & sour kip één van de populairste gerechten bij de Chinese restaurants is! Zelf maken kan gelukkig ook zeker, en wij durven zelfs te claimen dat onze versie ‘beter-dan-afhaal’ is (en een stuk goedkoper!). Geen zorgen: dankzij onze Chinese Sweet & Sour woksaus hoef je echt geen uren in de keuken te staan om dit waanzinnige gerecht op tafel te zetten. Laten we gaan koken!

Ingrediënten

  • 2 eieren

  • 400 gr kippendij, in gelijke blokjes

  • 100 gr maizena

  • 1 el 5-spices poeder

  • zonnebloemolie om in te bakken

  • 1 ui, in parten

  • 1 rode paprika, in gelijke stukken

  • 1 gele paprika, in gelijke stukken

  • 1 stronk broccoli, in roosjes en geblancheerd

  • 100 gr groene asperge tips

  • 2 lente-ui, in ringen

  • 2 el peterselie, gehakt

  • Zout en peper

Variëer lekker met de groenten! Groene asperge tips kun je perfect vervangen voor peulen of sperziebonen, en in plaats van broccoli zou je bijvoorbeeld bloemkool kunnen gebruiken. Kijk naar wat je in de koelkast hebt liggen en experimenteer, zo gaan we verspilling tegen.

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Klop de eieren los in een bakje. Roer in een ander bakje de 5 spices kruiden en wat zout en peper door de maizena.

  3. Schep de stukjes kip door het ei en rol ze vervolgens door het maizena mengsel zodat alle kanten bedekt zijn.

  4. Verhit ruim olie in een koekenpan en frituur hierin de stukjes kip tot ze mooi goud/bruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. Roerbak de ui, paprika, broccoli en groene asperges tips in een beetje olie tot ze beetgaar zijn.

  6. Roer de Chinese Sweet & Sour woksaus door de groenten, voeg de mango toe en warm nog even door.

  7. Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erover. Leg de stukjes gefrituurde kip erop en maak af met de lente-ui en gehakte peterselie.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.