Houd je van een pittig bordje eten? Dan is dit snelle Thaise rode curry recept precies wat je wilt. Deze Thaise rode curry is geurig en kruidig met de pittige smaak van rode pepertjes. Het grote voordeel van dit gerecht is dat het snel klaar is. Wij maken deze curry het liefst klaar met broccoli, paprika en runderreepjes. Eet je geen vlees? Dan kun je dit makkelijk vervangen door peulvruchten of garnalen.
Heb je zin om wat meer te experimenteren in de keuken met deze kruidenpasta? Probeer dan eens deze noedelsoep, gele curry pompoen plaattaart of spaghetti met rode curry gehaktballetjes.
300 gr runderreepjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
3 lente-uitjes, in ringentjes
Begin met het koken van de rijst. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur en doe hier de runderreepjes bij. Bak het vlees al roerend in ongeveer 2 minuten mee. Schep het vlees uit de pan en houd apart tot later gebruik.
Voeg de paprika en broccoli in de pan en bak deze kort op hoog vuur.
Roer de kokosmelk erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer 6 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg in de laatste minuut de runderreepjes toe en laat al roerend goed doorwarmen.
Verdeel de rijst over de borden, schep hierover de Thaise rode curry met runderreepjes en bestrooi met de lente-ui ringen.