1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2)
Aan het laden...
2
30 min
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Thais
Vegan

Klaar voor een beetje Thailand in je keuken? Deze romige Groene Currysoep brengt zachte okos, frisse broccoli en knapperige tofu samen in een kleurrijke, plantaardige maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat.

Hou je van deze Thaise smaken? Probeer dan ook eens de Gele curry met bloemkool en kikkererwten of de romige Thaise Rode Curry noedelsoep.

Ingrediënten

  • 150 g tofu

  • 1 ui

  • 6 broccoli-roosjes

  • 200 ml groentebouillon

  • sap van 1/2 limoen

  • rode peper, tauge en basilicumblaadjes voor garnering

Bereidingswijze

  1. Snipper de gele ui fijn en fruit deze in Kokosolie totdat de ui glazig is.

  2. Voeg de Thaise Groene Curry kruidenpasta toe en verhit kort op hoog vuur totdat de aroma’s vrijkomen.

  3. Voeg de Kokosmelk toe en roer goed door. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.

  4. Snijd ondertussen de broccoli in vrolijke kleine roosjes en voeg ze toe aan de pan. Laat alles nog 3-4 minuten koken en breng op smaak met een scheutje fris limoensap.

  5. Snijd de tofu in kleine blokjes en bak ze in de koekenpan 8-10 minuten goudbruin en knapperig aan alle kanten.

  6. Bereid de Thaise Rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  7. Tijd om je soep samen te stellen: begin met de rijstnoedels, schep de romige broccoli-soep eroverheen en leg de goudbruine tofu er bovenop.

  8. Garneer met een handje taugé, fijngesneden rode peper, verse basilicum, eventueel nog een scheutje Kokosmelk en een drupje Chiliolie.

Tip: Kook de broccoli nét genoeg, zodat hij nog lekker stevig is en zijn frisse groene kleur trots behoudt. Dep de tofu eerst goed droog met keukenpapier, dan bakt ‘ie heerlijk goudbruin en krokant aan alle kanten.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.