1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16)
Laden...
1 persoon
5 min.
30 minuten of korter
Ontbijt
Vegetarisch
Overnight oats met kokosmelk en fruit

Ben je geen snelle starter in de ochtend? Dan is dit jouw ontbijt. De basis voor dit ontbijt maak je de avond van te voren klaar en zet je een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend hoef je de kom met havermout alleen nog te versieren met wat fruit, nootjes, honing en andere lekkere toppings. Je kunt met deze ontbijtbowl flink uitpakken en elke ochtend je eigen ontbijtfeestje bouwen. Wanneer je het het ontbijt zo uit de koelkast iets te koud vindt, kun je er nog een scheutje warme kokosmelk doorheen roeren.

 

Ingrediënten

 • 35 gr havermout

 • 1 el rozijnen

 • 1 tl gemberpoeder

 • Snufje zout

En van fairtrade original:

Ideeën voor toppings of smaken:

 1. Gebruik in plaats van gemberpoeder bijvoorbeeld eens kaneel, koekkruiden of kurkuma door de overnight oats. Elke specerij geeft jouw havermout net een andere twist.
 2. Kies vooral verschillende soorten fruit, noten en zaden zoals stukjes mango en sinaasappel, stukjes gedroogde abrikozen, gehakte cashewnoten, kokosschaafsel en wat zaden en bessen.
 3. Extra lekker om vooraf de nootjes die je wilt eten, even te roosteren in een pan.
 4. Ben je dol op koffie? Giet dan vlak voor het serveren een half kopje ultra sterke koffie door de overnight oats en roer alles goed door.
 5. Roer er eens een flinke eetlepel pindakaas erdoor en top dan af met plakjes bananen en kokosrasp!

 

Bereidingswijze

 1. Meng voordat je gaat slapen de havermout, het zout, de gemberpoeder, de rozijnen en de kokosmelk goed door elkaar in een kom en zet afgedekt een nacht weg in de koelkast.

 2. Haal de havermout voordat je gaat uit ontbijten  uit de koelkast en roer nog even goed door. Wanneer de substantie iets te dik is naar je zin kun je nog wat kokosmelk (of water) toevoegen.

 3. Kies je favoriete toppings (fruit, nootjes) en verdeel over de kom. Maak de ontbijtbowl af met een scheutje honing naar smaak!

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.