3-4
20 min.
Fairtrade Original - Recept Picadillo

Veel Mexicanen zullen door de geur van picadillo teruggevoerd worden naar de keuken van hun abuela, hun oma. Klassiek door zijn eenvoud, omdat het zo’n gemakkelijk, dagelijks gerecht is. Iedere familie gebruikt zijn eigen speciale smaakmakers. In ons maakt de serranopeper de picadillo af. Eet picadillo net zoals Mexicanen met aardappel en wortel en doe er een handje rozijnen en amandelen bij om ‘m wat meer bijzonder te maken. Wil je liever een dagje geen vlees op het menu? Dan is dit stoofpotje barbacoa met jackfruit een goed idee of probeer taco’s tinga met gerookte bloemkool.

Ingrediënten

  • 350 gram rijst

  • 400 gram bospeen

  • 300 gram aardappel

  • 350 gram gehakt, half-om-half

  • 50 gram rozijnen

  • 25 gram geschaafde amandelen

  • 15 gram peterselie

  • 15 ml zonnebloemolie

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappel en de wortel in kleine blokjes (hoe kleiner, hoe eerder gaar). Doe een scheutje olie in een braadpan en rul daarin het gehakt en voeg daarna de aardappel en wortel toe.

  2. Doe de pasta erbij en voeg daar 70 ml water aan toe. Laat zachtjes gaar worden. Voeg de rozijnen toe en warm mee.

  3. Serveer met rijst en bestrooi met lichtgeroosterde amandelen.

Tip: Serveer picadillo met tortilla’s in plaats van rijst.
Voeg passata toe aan bovenstaand gerecht en serveer met spaghetti.

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen.
Lees meer over ons.