1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Loading...
3-4 personen
30 min.
Indiase Kip Korma Stoofpot

Indiase Kip Korma, maar dan in een ander jasje. In dit makkelijke gerecht stoven we de kip in kokosmelk. Binnen een half uur heb je dit stoofgerecht bereid én gestoofd. Het enige dat je hoeft te doen is onze kruidenpasta voor Indiase Korma z’n werk te laten doen en de kippendij vervolgens op de eten. Wil je er iets bij serveren? Maak er dan deze hutspot met appel bij, waarbij je eventueel de halloumi uit kunt laten. Ook lekker met couscous of deze kruidige stamppot.

 

Ingrediënten

  • 500 gr kippendij, in gelijke stukken

  • 2 grote uien, in ringen

  • 2 el rozijnen

  • 2 el kokosrasp

  • 2 el verse koriander, gehakt

  • 2 el olijfolie

En van fairtrade original:

 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Voeg vervolgens de uien toe en bak kort mee.

  2. Roer de kokosmelk en de Indiase korma kruidenpasta erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de kippendij op laag vuur met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar stoven.

  3. Roer de kikkererwten en de rozijnen net voor serveren door de stoof en warm even mee.

  4. Schep de stoof in een schaal en bestrooi met de kokosrasp en de koriander!

Wij maken eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen door het ontwikkelen van lokale handelsketens.
Lees meer over ons.