1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33)
Laden...
3-4 personen
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Indiaas
Vlees
Indiase Kip Korma Stoofpot

Indiase Kip Korma, maar dan in een ander jasje. In dit makkelijke gerecht stoven we de kip in kokosmelk. Binnen een half uur heb je dit stoofgerecht bereid én gestoofd. Het enige dat je hoeft te doen is onze kruidenpasta voor Indiase Korma z’n werk te laten doen en de kippendij vervolgens op te eten. Wil je er iets bij serveren? Serveer dan dan deze hutspot met appel erbij, waarbij je de halloumi vervangt door de Indiase Kip Korma. Ook lekker met couscous of deze kruidige stamppot.

 

Ingrediënten

  • 500 gr kippendij, in gelijke stukken

  • 2 grote uien, in ringen

  • 2 el rozijnen

  • 2 el kokosrasp

  • 1 bosje verse koriander, gehakt

  • 200 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Voeg vervolgens de uien toe en bak kort mee.

  2. Roer de kokosmelk en de Indiase korma kruidenpasta erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de kippendij op laag vuur met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar stoven.

  3. Roer de kikkererwten en de rozijnen net voor serveren door de stoof en warm even mee.

  4. Schep de stoof in een schaal en bestrooi met de kokosrasp en de koriander!

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.