1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Laden...
3-4 personen
30 min.
30 minuten of korter
Aziatisch
Hoofdgerecht
Vlees

Een mooi stuk vlees, gemarineerd in een smaakvolle Japanse Teriyaki woksaus, op een bedje van rijstnoedels: wauw! In de Japanse keuken is teriyakisaus onmisbaar, en als je hem eenmaal geproefd hebt snap je waarom. De zoute maar milde smaak tovert iedere huisgemaakte maaltijd om in een sterrengerecht en geeft jouw avondeten die wauw-factor.

Ingrediënten

  • 300 gr biefstuk

  • olijfolie om in te bakken

  • 250 gr trostomaatjes

  • 1 rode ui, in parten

  • 250 gr snijbonen, in repen

  • 1 groene paprika, in repen

  • 200 gr bimi, geblancheerd

  • 150 gr tuinerwten (diepvries)

  • 3 lente-ui, in ringen

  • 2 el sesamzaadjes, geroosterd

  • 1 el gehakte bieslook

Bereidingswijze

  1. Schroei de biefstuk in wat olijfolie aan beide kanten dicht op medium vuur en bak vervolgens naar de gewenste mate van gaarheid.

  2. Bestrijk de gebakken biefstuk met ongeveer 1 eetlepel van de Japanse Teriyaki woksaus. Dek het vlees losjes af met een stuk aluminiumfolie en laat rusten.

  3. Verhit opnieuw wat olie en rooster hierin de tomaatjes tot ze gaan kleuren en leg de tomaatjes apart tot verder gebruik.

  4. Fruit hierna in dezelfde pan de ui en voeg de paprika, snijbonen en bimi toe. Roerbak de groente in ongeveer 10 minuten beetgaar.

  5. Bereid ondertussen de Thaise Bruine Rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Giet de rest van de Japanse Teriyaki woksaus bij de groenten en voeg de tuinerwtjes toe. Warm het geheel nog even goed door.

  7. Snijd de gebakken biefstuk in gelijke reepjes. Schep de Thaise Bruine Rijstnoedels op een bord, schep hierover het groenten mengsel en leg het gesneden vlees erop.

  8. Bestrooi met de lente-ui ringen, de sesamzaadjes en de bieslook. Garneer met de geroosterde tomaatjes.

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.