1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3-4 personen
28 min.
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Barbacoa

Barbacoa, Mexicaans voor barbecue, is een traditioneel stoofgerecht uit de Mexicaanse keuken. Met dit recept geef je de klassieke barbacoa een vegetarische twist doordat je het vlees vervangt door jackfruit. De structuur van jackfruit doet denken aan draadjesvlees en het neemt goed de pikante, kruidige smaak van de chipotlepeper en guajillopeper op. Door de groene en rode paprika en gele mais is het gerecht een kleurrijk geheel. Maak het gerecht af met zoete rode ui en mangosalsa als topping op je tortilla. Wil je nog wat te snacken vooraf? Probeer dan deze nacho’s met salsa de queso, om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten

  • 8 kleine tortilla’s

  • 300 gram mais, afgespoeld en uitgelekt

  • 1 rode paprika, in dunne reepjes

  • 1 groene paprika, in dunne reepjes

  • 4 lente-uien in dunne reepjes

  • 1 rode ui in halve ringen

  • 250 ml kokend water

  • 2 el olijfolie

  • 15 gram verse peterselie of koriander, gehakt

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de rode ui kort samen met de groene paprika. Doe de stukjes jackfruit erbij en bak ongeveer 2 minuten al roerend mee.

  2. Voeg de barbacoakruidenpasta toe en roer goed door. Blus het geheel af met 250 ml gekookt water en laat de barbacoa ongeveer 20 minuten sudderen.

  3. Duw de stukjes jackfruit met een houten lepel uit elkaar zodat de structuur van ‘draadjesvlees’ ontstaat. Voeg de mais toe en verwarm even mee.

  4. Verwarm de tortilla’s en verdeel hierover de jackfruitbarbacoa. Garneer het gerecht af met de reepjes rode paprika, de lente-ui en de verse gehakte kruiden.

Serveer eventueel met zoet/zure rode ui en een mangosalsa

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons