1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10)
Laden...
20 stuks
30 min.
30 tot 60 minuten
Nagerecht
Tussendoortje
Vegetarisch
Brigadeiros met hagelslag

Brigadeiros zijn heerlijke Braziliaanse bonbons die je makkelijk zelf kunt maken. Je kunt verschillende soorten brigadeiros maken, maar met hagelslag is toch wel het lekkerst. Samen met de cacaopoeder heb je een ware chocolade-explosie in je mond. De perfecte lekkernij voor chocoladefans. Uiteraard kun je variëren met pure hagelslag, melk of witte hagelslag. Kies wat je lekker vindt!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 50 gram geroosterde amandelen

Je kunt naast pure hagelslag de balletjes ook eens door de cacao of wat extra gehakte amandelen rollen. Benieuwd naar andere recepten met hagelslag? Bekijk deze dan eens: deze gepofte quinoarepen met chocolade.

Bereidingswijze

  1. Laat in een steelpan de boter smelten zonder dat deze bruin wordt.

  2. Voeg de gecondenseerde melk toe, roer de cacao er doorheen en breng het geheel aan de kook.

  3. Laat het cacaomengsel net zolang inkoken totdat het dikker begint te worden. Het is genoeg ingekookt wanneer je met een houten lepel een streep over de bodem kunt trekken. Hak de amandelen grof en roer door het mengsel.

  4. Laat het geheel in een kom afkoelen en maak er balletjes van gelijke grootte van. Rol de balletjes door de hagelslag zodat ze overal bedekt zijn en laat ze in de koeling nog 20 minuten verder afkoelen.

Tip: blijft het mengsel aan je handen plakken? Maak je handen dan vochtig, dan gaat het rollen een stuk makkelijker!

 

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.