3-4 personen
20 min.
Glutenvrij
Snelle Thaise Groene Curry met kip

Zoek je inspiratie voor een lekker en snel recept voor een doordeweekse maaltijd? Deze Thaise groene curry met paksoi en kip staat binnen 20 minuten op tafel. Het fijne aan deze variant is dat hij niet te pittig is, waardoor ook de kleintjes aan tafel mee kunnen eten. Voeg een blik kokosmelk toe om de curry lekker romig te maken. De Thaise witte rijstnoedels zijn binnen 2 minuten klaar en geven een stevige bite aan het gerecht. Bestrooi met stukjes cashewnoten om het af te maken.

Kies je liever voor een vegetarisch gerecht? Bekijk dan eens dit recept!

 

Ingrediënten

  • 300 gr sperziebonen

  • 300 gr kip, in stukjes

  • 1 stronk paksoi, in stukken van +/- 2 cm

  • 3 el cashewnoten, grof gehakt

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur en voeg hier de kip bij. Bak de kip al roerend in ongeveer 4 minuten mee. Voeg de sperziebonen toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg in de laatste minuut het hardere (witte) gedeelte van de paksoi erbij. Roer de kokosmelk erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de curry op laag vuur ongeveer 6 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

  2. Kook ondertussen de Thaise Bruine Rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Roer kort voor serveren de overige  paksoi door de curry en roer tot alles goed verwarmd is.

  3. Verdeel de rijstnoedels over de borden, schep hierover de curry met kip en maak het af met de gehakte cashewnoten erover!

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen.
Lees meer over ons.