Deze linzencurry is een echte klassieker: romig, kruidig en bomvol groenten. Lepel ‘m op met rijst of scheur er wat naan bij. Enne even eerlijk, dat is écht genieten!
Zin in een iets avontuurlijker gerecht? Probeer deze fusion twist eens en stop de gele curry in een mango-kip salade! Fijn voor jou, want wij hebben het recept al voor je klaarstaan: frisse salade met kruidige kip en mango. Wil je nóg meer fusion inspiratie? Bekijk alle basisrecepten én hun flips hier.
1 ui, gesnipperd
400 gr linzen uit blik, uitgelekt
1 broccoli, in kleine roosjes
1 winterpeen, in halve maantjes
1 gele paprika, in blokjes
1 limoen
1 bosje verse koriander/munt
Olijfolie
Kook de Basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart.
Fruit ui in een pan. Voeg de Gele Curry kruidenpasta toe en bak nog 1 minuut mee om de smaken los te maken.
Roer de Kokosmelk erdoor en voeg daarna de winterpeen, paprika en broccoli toe. Laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe door.
Voeg naar smaak limoen toe.
Serveer de linzencurry in een diep bord en schep daarnaast wat Basmatirijst in een kommetje. Garneer met verse koriander en/of munt.
Tip: Voeg eventueel kipfiletblokjes of vegetarische kipstukjes toe. Lekker om de linzencurry te serveren met naanbrood.