1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Laden...
8 stuks
60 min.
60 minuten of langer
Borrel
Hoofdgerecht
Lunch
Thais
Tussendoortje
Vegetarisch
jackfruit-currykoekjes

Wil je tijdens de borrel eens wat anders serveren dan de standaard pinda’s of cocktailnootjes? Maak dan deze Thaise currykoekjes van jackfruit! Knapperig en met de vulling van jackfruit waardoor je gelijk wat vitamines meepikt. Young Jackfruit is namelijk een veelzijdige fruitsoort geschikt in iedere keuken! Je kunt deze vrucht namelijk perfect gebruiken als vleesvervanger omdat het makkelijk smaken opneemt. Jadis van The Lemon Kitchen weet dit en bedacht dit lekkere vegetarische currykoekjes recept! Houd je wel van een visje? Probeer dan ook eens deze Thaise viskoekjes met rode curry.

Ingrediënten

  • 200 gr haricots verts

  • 1 middelgroot ei

  • zest (rasp) van 1 limoen

  • 1 el bruine suiker

  • 1 el verse gember

  • 2 tl verse citroengras (dun gesneden)

  • zonnebloemolie om in te frituren

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Handrasp of zesteur
  • Pan om in te frituren

Bereidingswijze

  1. Als eerste is het goed om de jackfruit uit te laten lekken. Doe dit goed, want dit is belangrijk voor stevige binding van de currykoekjes. Het beste is om dit paar uur van te voren te doen of de avond ervoor.  

  2. Pak nu de keukenmachine en doe de jackfruit, Thaise gele curry, het ei, limoenzest, bruine suiker, verse gember en citroengras in de keukenmachine. Let op: de haricots verts voeg je pas later (rauw) toe.

  3. Meng en hak alle ingrediënten in de keukenmachine totdat het fijn is. Voeg een snuf zout en peper toe. Vervolgens zet het even apart. 

  4. Nu snijd je de haricot verts in dunne plakjes van maximaal een halve centimeter, voeg ze vervolgens toe aan het mengsel.

  5. Zet een schaal of bord klaar en kneed kleine balletjes van het mengsel. Van deze balletjes maak je daarna ronde dunne plakjes. De plakjes moet je niet te lang frituren, dus maak ze niet te dik. 

  6. Zet de pan om te frituren op hoog vuur en voeg hier zonnebloemolie aan toe. Hoeft maar paar centimeter. Wanneer de olie heet genoeg is, kun je voorzichtig de plakjes naast elkaar in de pan doen. Frituur de currykoekjes aan beiden kanten ongeveer twee minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.

  7. Leg wat keukenpapier klaar om de Thaise currykoekjes uit te laten lekken. Ben je klaar met frituren? Leg ze dan op een mooie schaal of bord. Ze combineren heel goed met chilisaus met verse mango. Eet smakelijk!

     

    Ben je benieuwd naar Thaise viskoekjes? Maak dan dit recept met Thaise rode curry.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.