Een kom vol comfort, dat is deze kruidige linzen-Kokossoep met geroosterde pompoen! De Rode Curry kruidenpasta zorgt voor de spicyness, de Kokosmelk maakt alles lekker creamy. Terwijl de pompoen lekker roostert in de oven, doe jij de rest van het werk. Kortom, een perfecte soep voor de koude herfstdagen.
Zin in andere herfstige recepten? Probeer eens goulash met Jackfruit of bloemkoolrijst nasi met Oosterse wokgroenten en spekjes.
250 g rode linzen, afgespoeld
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 liter groentebouillon
sap van een halve limoen
200 g pompoen, in dunne halve maantjes
Verse koriander, rode peper, extra Kokosmelk en chili-olie voor garnering.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel de pompoen over een bakplaat, besprenkel met een beetje Kokosolie en bestrooi met peper. Rooster de pompoen zo’n 20 minuten, tot de randjes licht karamelliseren en de stukjes zacht zijn vanbinnen.
Verhit ondertussen de Kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de Thaise Rode Curry kruidenpasta toe en bak kort mee, zodat de aroma’s goed vrijkomen. Roer de rode linzen en de groentebouillon erdoor. Breng aan de kook en laat 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de linzen helemaal gaar zijn.
Schenk de Kokosmelk erbij en verwarm nog een paar minuten op laag vuur. Knijp er wat limoensap overheen en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, romige textuur.
Schenk de soep in kommen, garneer met de geroosterde pompoen, een swirl Kokosmelk, verse koriander, wat rode peper en eventueel een druppeltje chiliolie.
Tip: Kook de linzen terwijl de pompoen in de oven staat. Zo is alles precies tegelijk klaar.