Zin in een kom warme soep met een kruidige twist? Deze pompoensoep met een Marokkaanse twist is een heerlijke, kruidige maaltijdsoep vol smaak. We combineren zachte pompoen met voedzame linzen en kikkererwten, een gouden trio uit de Marokkaanse keuken. Dankzij specerijen als komijn en kaneel krijgt deze soep dat authentieke aroma waar je warm van wordt. Helemaal plantaardig én vullend, perfect voor een avond zonder vlees.
1 (fles)pompoen (ca. 700 gr), zaadjes verwijderd en in gelijke stukken
1 rode paprika, in gelijke stukken
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnzaad, gemalen
1 tl kaneel
600 ml groentebouillon
300 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
300 gr linzen, afgespoeld en uitgelekt
Citroensap naar smaak
200 gr (vegan) feta, verkruimeld
1 bosje peterselie, gehakt
1 bosje munt, gehakt
100 gr granaatappelpitten
Zout en Peper
1 Marokkaans stoofpotje kruidenpasta
Lekker om te serveren met een pita en dikke yoghurt.
Verwarm de kokosolie in een soeppan en bak hierin de pompoen met de paprika tot deze gaan kleuren. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Roer hier de paprikapoeder, komijn en kaneel door en bak al roerend nog 1 minuut op hoog vuur.
Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
Pureer de soep glad met een staafmixer en roer de kikkererwten en linzen erdoor. Breng nogmaals aan de kook en laat 20 minuutjes pruttelen.
Schep de pompoensoep met linzen in diepe borden of komen en bestrooi met de gehakte kruiden, granaatappelpitjes en de feta.
Tips & tricks en pompoensoep-recepten voor ieder seizoen vind je op onze overzichtpagina. Meer pompoensoep recepten? Kies dan voor een van onze andere varianten:
Met pompoensoep kun je alle kanten op!