Evelien van de Glind
Brand Connection Manager
27 januari 2022

Je hebt ze in allerlei formaten én kleuren: pompoenen. Een geweldig veelzijdige groente die vooral in de herfst populair is. Je kunt ze het hele jaar door verkrijgen, maar pompoenen zijn tussen oktober en december het lekkerst. We maken er veel soeps van: van pittige soep met gember, pompoensoep met zoete aardappel of een Marokkaanse pompoensoep. We delen in deze blog handige pompoensoepfeitjes, tips en onze favoriete pompoenrecepten.

Met deze tips loopt het nooit meer in de soep

 

Van welke pompoen maak je pompoensoep?

De meest voorkomende pompoenen in de supermarkt zijn de kleine oranje Hokkaido en de langwerpige flespompoen. Beide pompoenen hoef je niet per sé te schillen voordat je ermee gaat koken. Na het koken in de schil zacht en eetbaar, al vinden sommigen het toch lekkerder om de pompoen te schillen. De kleine Japanse Hokkaido pompoen gebruiken wij het vaakst in onze pompoenrecepten.

Welke kruiden gebruik je voor pompoensoep?

Een pompoen is neutraal van smaak, waardoor je deze groente makkelijk zelf op smaak kunt brengen met allerlei smaakmakers. Ons basisrecept pompoensoep bestaat uit pompoen, ui en knoflook. Je kunt er verse gember aan toe voegen voor extra pit. Ben je zoek naar een wat meer kruidige smaak? Voeg dan bij het bakken van de ui en knoflook ook wat komijnpoeder en wat takjes tijm toe. Onze favoriete smaakmaker is limoen. Knijp voordat je jouw pompoensoep serveert nog een beetje limoensap over de kommetjes. Verrassend lekker fris!

Wat is lekker bij pompoensoep?

Pompoensoep zit boordevol groenten en heeft vaak een zachte romige smaak. Deze goedgevulde soep gaat lekker samen met een stukje brood. Van turks brood, pitta, ciabatta tot zuurdesembrood: kies jouw favoriete variant. Je kunt natuurlijk de supermarkt in duiken voor allerlei kaasjes, maar je kunt ook zelf aan de slag met deze smaakvolle dips zoals hummus of labneh.

Zo bewaar je pompoensoep

Een pompoen kun je in zijn geheel, dus ongesneden, enkele maanden bewaren. Heb je een kelder thuis? Bewaar hem dan daar. Op een koele plek blijft hij het langst goed. Na het aansnijden is een pompoen in de koelkast maximaal een week houdbaar. Verpak de pompen dan in aluminium- of vershoudfolie.
Pompoensoep kun je heel goed en makkelijk invriezen. Maak een grote pan soep klaar en schep ik kleine bakjes. Pompoensoep kun je in de vriezer ongeveer drie maanden bewaren.

Deel dit verhaal:


Door:
Evelien van de Glind
Brand Connection Manager
Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.