1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7)
Laden...
4 personen
30 min.
30 minuten of korter
Hollands
Hoofdgerecht
Lunch
Vegan
Vegetarisch
Fairtrade Original basisrecept pompoensoep met wortel

Op zoek naar een basisrecept voor pompoensoep? Maak dan deze pompoensoep met wortel, ui en knoflook. Makkelijk, smaakvol en boordevol groenten! Voeg er kokosmelk aan toe om deze soep lekker romig te maken. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout en limoensap!

Zin in een pittige pompoensoep of een Marokkaanse pompoensoep? Ontdek hier al onze pompoensoeprecepten.

Ingrediënten

  • 1 (fles)pompoen ca 700 gram (zaadjes verwijderd en in gelijke stukken gesneden)

  • 1 winterwortel, geschraapt en in gelijke stukken

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, gesneden

  • 600 ml groentebouillon

  • Peper en zout

En van fairtrade original:

Tip voor extra smaak

  • Je kunt de soep nog meer smaak geven door een theelepel kerrie of garam masala toe te voegen na het bakken van de ui en knoflook.
  • Ben je klaar met pureren? Voeg dan bijvoorbeeld het sap van 1 limoen toe, verkruimel er wat groentechips over of bestrooi met koriander of platte peterselie.

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de kokosolie in een soeppan en bak hierin de pompoen en de wortel tot deze gaan kleuren.

  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee.

  3. Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.

  4. Kook zachtjes voor zo’n 20 minuten tot alle groenten zacht zijn.

  5. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Maak er veel soeps van

Tips & tricks en pompoensoep-recepten voor ieder seizoen vind je op onze overzichtpagina.

 

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.