1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Aan het laden...
4 personen
30 min
30 minuten of korter
Hollands
Hoofdgerecht
Lunch
Vlees
Frisse salade met kruidige kip en mango

Salades saai? Dacht het niet! Deze frisse salade is een fun, fusion twist op de klassieke linzen curry met kokos en basmati. Onze Thaise Gele Curry kruidenpasta geeft de kip een kruidige kick en combineert heerlijk met zoete mango, romige avocado en knapperige sugar snaps. En de limoendressing? Die gooi je er lekker overheen als finishing touch.

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer klassiekers flippen? Bekijk alle basisrecepten én hun flips hier.

Ingrediënten

  • 150 gr sugar snaps, gehalveerd

  • 4 kipfilets of kippendijen

  • 2 kropjes little gem sla

  • 1 limoen

  • 2 el mayonaise

  • 1 mango, in kleine blokjes

  • 2 avocado’s, in plakjes

  • 4 el rode uien ringen zoetzuur, uit een potje

  • 1 handje cashewnoten

  • 1/2 bosje koriander

  • neutrale olie

Bereidingswijze

  1. Blancheer de sugar snaps en zet apart.

  2. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en doe de kip erin. Schroei dicht en roerbak ongeveer 5-7 minuten en voeg vervolgens de Gele Curry kruidenpasta toe samen met een klein scheutje water. Laat de kruidenpasta lekker in de kip trekken. Draai zodra de kip gaar is het vuur uit en snijd in gelijke reepjes.

  3. Trek de bladeren van de krop en was de bladeren. Rasp de schil van een limoen en pers het sap uit. Meng met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Roer 1/3e van de dressing door de sla. Voeg tot slot de sugar snaps, mango, avocado, rode uien ringen en koriander erdoor.

  4. Verdeel de salade over de borden en leg de gekruide kip erop. Garneer met de cashewnoten en optioneel rode peper. Serveer met wat extra dressing on the side.

Tip: vervang voor een vega variant de kip voor krokant gebakken tempeh.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.