Tom kha soep - Fairtrade Original
Lisette Brouwers
Product Manager
19 oktober 2017

Wie in Thailand is geweest weet het: Tom Kha is de klassieker in de Thaise keuken. Voor de vele liefhebbers vind je een Fairtrade kruidenpasta die lokaal in Thailand is bereid. Je vindt ze in het soepschap van Albert Heijn en bij Wereldwinkels en Waar.

Citroengras, sjalotjes, rietsuiker, chilipepers, knoflook: een greep uit de fairtrade ingrediënten die de Tom Kha zijn karakteristieke smaak geven. Tom Kha is een romige Thaise kippensoep met een combinatie van zoet, zuur én pit. Wel zijn ze iets minder pittig dan men in de Thaise keuken gewend is; een kleine aanpassing aan de Nederlandse smaak. De kruidenpasta’s zijn plantaardig en bevatten geen kunstmatige toevoegingen.

Lokale keten

Uniek aan de nieuwe kruidenpasta’s voor Thaise soep is de lokale keten die we in Thailand hebben opgebouwd. 75% Van de ingrediënten van de nieuwe kruidenpasta’s is Fairtrade gecertificeerd. De boeren die de fairtrade ingrediënten verbouwen, leveren hun groenten en kruiden rechtstreeks aan de producent die de pasta’s voor Fairtrade Original bereidt en verpakt.

Impact neemt toe

Samen ontwikkelen we nieuwe producten en breiden het aanbod aan fairtrade ingrediënten uit. Er zijn in de keten goede afspraken over leveringen en betalingen. De intensieve samenwerking tussen de boeren en de producent leidt tot nieuwe stappen en vertrouwen in de toekomst. De boeren werken nu aan hun overschakeling naar biologische teelt. Zo komt deze Original Chain alle betrokkenen én de producten ten goede en neemt de impact toe.

Deel dit verhaal:


Door:
Lisette Brouwers
Product Manager
Waar smaak begint
Lees meer over ons.