Tami bij de lancering van het jackfruitkookboek
Larissa Bergshoeff
Pr- & communicatiespecialist
20 januari 2021

Gwen over haar stage in 2021

Voor mijn examenjaar aan de opleiding Media en Communicatie zocht ik naar een leuke en leerzame plek waar ik stage kon lopen. Doordat ik mijn voorgaande stages in de beautybranche had gedaan, wilde ik nu eens een hele andere kant op. Na lang speuren, kwam ik bij Fairtrade Original terecht. Een bedrijf dat aansloot bij twee hobby’s van mij: lekker eten en reizen – waarbij voornamelijk het cultuursnuiven niet mag ontbreken.

Tijdens mijn stage heb ik de communicatie-afdeling ondersteund door middel van opdrachten op het gebied van grafische vormgeving. Ik heb afbeeldingen voor bij vacatures gemaakt, gifjes, stickers en banners. Daarnaast hielp ik ook bij de organisatie van evenementen en had ik natuurlijk vergaderingen… Van alles kwam er tijdens mijn stage voorbij, waar ik veel van heb geleerd.

Dit is een van de afbeeldingen die ik maakte tijdens mijn stage

Illustrator, Animate en Mexicaanse lunchboxen

Zo ook het programma Illustrator, waar ik (bijna) alle designs in heb gemaakt. Door de lessen tijdens mijn studie wist ik vooralsnog alleen de basics in Illustrator te vinden, maar dit is tijdens de stage flink veranderd. Ik heb kennis opgedaan over de ins en outs van het programma door veel te oefenen en te maken. Naast Illustrator heb ik ook de kans gekregen om te werken met Animate. Hoewel ik voor de stage nog nooit had gewerkt met dit programma, heb ik met behulp van mijn begeleider Berber een paar mooi gifjes in elkaar weten te zetten.

Natuurlijk kwamen er naast de grafische taken ook wel eens andere karweitjes aan bod. Zo heb ik mogen helpen met het voorbereiden van het evenement voor de nieuwe Mexicaanse producten. Hiervoor hebben we een hele hoop lunchboxen naar consumenten ik opgestuurd, waar vooraf een hoop bij kwam kijken. Ik heb voor het evenement voorbereidingen getroffen zoals: tafellopers rollen, pakketjes maken en dozen bestickeren. Daarnaast heb ik ook banners en gifjes gemaakt. Deze zijn te vinden op social media onder de hashtag #mijnmexicaansekeuken.

Youtube video

Van party island naar check up Tuesday

Door corona werd dit een andere stage dan ik in eerste instantie had verwacht. In plaats van op kantoor, werkten we allemaal thuis en de meetings in de Room Palm (een vergaderruimte op kantoor) waren verplaatst naar Teams. Ondanks dat heb ik deze stage ervaren als een hele leerzame en fijne tijd. De uitdaging en afwisseling in de opdrachten hebben deze stage leerzaam, maar vooral ook heel erg leuk gemaakt, waardoor ik enthousiast te werk ging. Mezelf blijven uitdagen en het leuk houden voor mezelf zijn punten die ik hier heb geleerd en ook zeker meeneem naar de toekomst.

Tami over haar stage in 2020

Voor mijn opleiding Media en Communicatie ging ik op zoek naar een stagebedrijf wat bij mij zou passen en waar ik echt achter sta. Al snel kwam ik uit op Fairtrade Original. Hun werkwijze spreekt mij heel erg aan en de taken die ik zou gaan doen leken goed in mijn straatje te passen. Daarnaast leek het mij een plek waar ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid zou krijgen en ik veel zou kunnen leren. Ik probeerde zonder verwachtingen aan deze stage te beginnen en met open blik te kijken hoe alles in de praktijk eraan toe gaat.

Verschillende taken en eigen projecten

Wat ik vooral ontwikkeld heb tijdens mijn stageperiode is het werken met het Adobe programma Illustrator. Vanaf de eerste dag werkte ik in dit programma, waar ik vervolgens veel projecten en opdrachten ben gaan vormgeven. Zo heb ik een flyer, poster en e-mailbanner mogen ontwerpen voor de lancering van het jackfruitkookboek en ben ik verantwoordelijk geweest voor het vormgeven van het jaarverslag. Ik heb gemerkt dat ik door veel te maken veel heb geleerd over vormgeven en het steeds onder de knie kreeg

Ook heb ik veel geleerd over de manier van werken op een communicatie-afdeling. Op school leer ik veel dingen die ik tijdens mijn stage terug zag komen, maar dan in de praktijk. Vooral tijdens meetings vielen er vaak begrippen die ik herkende. Dit was voor mij wel een verrassing, omdat ik niet verwacht had dit in de praktijk tegen te komen.

Samen kratjes schilderen en foodboxen versturen: bij Fairtrade Original worden alle werkzaamheden door het communicatieteam zelf uitgevoerd.

Leren door te doen

Misschien wel het meest leuke van mijn stage bij Fairtrade Original was de afwisseling van mijn taken. Uiteindelijk draaide lag de focus wel op vormgeven, maar daarnaast ben ik met allerlei verschillende opdrachten bezig geweest.

Ik had niet verwacht zo goed op mijn plek te zitten en zoveel lieve collega’s om mij heen te hebben. Vanaf de eerste dag voelde ik mij hier thuis en dat is mede aan hen te danken en de vrijheid die ze mij gaven. Ze hebben mij heel erg betrokken in projecten en mij laten meedenken bij verschillende vraagstukken. Ik heb een erg mooie en leerzame tijd bij Fairtrade Original gehad en kan iedereen aanraden hier stage te komen lopen!

Ook stage lopen bij ons?

We zijn binnen ons team altijd op zoek naar (meewerk)stagiaires. Neem een kijkje op onze vacaturepagina voor openstaande stageplekken. Mocht jouw studierichting daar niet tussen zitten, maar denk je wel een bijdrage te kunnen leveren aan onze missie? Stuur dan je CV en motivatiebrief op naar info@fairtradeoriginal.nl.

Deel dit verhaal:


Door:
Larissa Bergshoeff
Pr- & communicatiespecialist
Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.