1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 personen
45 min.

Bij Orapin thuis maakt iedereen zijn eigen papayasalade, zoals in veel Thaise families gebruikelijk is. Haar man Sukon doet 5 chilipepertjes in een eenpersoonssalade. Mocht je dit recept vegan willen maken, vervang de vissaus door sojasaus of maak een vegan vissaus. Een andere salade proberen? Maak dan eens deze salade met jackfruit. Echt even iets anders dan anders!

Ingrediënten

  • 2 Thaise kleine chilipepers

  • 2 Knoflook teentjes

  • 100 Sperzieboontjes

  • 8 Kleine romanatomaten

  • 2 Limoenen

  • 3 el Palmsuiker

  • 1 el Tamarindepasta

  • 3 el Vissaus

  • ca. 600 g Groene papaya (onrijp)

  • 2 Handjes pinda’s

Bereidingswijze

  1. Doe de chilipepers en de knoflooktenen in de vijzel en stamp fijn.

  2. Halveer de sperzieboontjes en blancheer deze.

  3. Snijd de tomaatjes in kwarten en voeg toe aan de vijzel en stamp door de overige ingrediënten.

  4. Knijp de limoenen uit boven de vijzel.

  5. Verwarm de palmsuiker met een eetlepel water zodat deze smelt en beter oplost in de dressing.

  6. Voeg de palmsuiker, de tamarinde en de vissaus toe aan de vijzel en meng goed.

  7. Schil de papaya met een dunschiller. Snijd er daarna dunne sliertjes van.

  8. Doe de ingrediënten uit de vijzel in een kom en meng met de papayaslierten.

  9. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan, let daarbij op dat ze niet aanbranden.

  10. Bestrooi voor het serveren met geroosterde pinda’s. Geniet van je papayasalade!

Keukenweetje:

De chilipeper komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De familie van Orapin kan zich niet voorstellen hoe een leven zonder chilipepers eruit zou hebben gezien.

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons