1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 - 4 personen
40 min.
Marokkaanse soep

In Marokko komen sinds mensenheugenis karavanen beladen met specerijen aan. Ze worden in elke Marokkaanse keuken gebruikt, zo ook in deze populaire Marokkaanse soep: Harira. De specerijen geven deze goed gevulde tomatensoep met groenten, linzen en kikkererwten zijn zacht kruidige smaak.

De Marokkaanse keuken zit daarom bomvol bijzondere warme smaken en kruiden waardoor je iedere keer wat nieuws wilt blijven proberen. Wat dacht je van een Marokkaanse pompoenstoof met couscous? Of een stoofpotje met kip en citroen? Wedden dat iedereen zit te watertanden aan tafel? Lees alles over de Arabische keuken van Fairtrade Original.

Ingrediënten

  • 1 aardappel

  • 1 halve pompoen

  • 1 el olijfolie

  • 250 g linzen

  • 400 ml tomatenblokjes (1 blik)

  • 750 ml water

  • 250 g kikkererwten

  • handje peterselie

En van fairtrade original:

Lekker met Turks brood, met name wanneer je het even opwarmt in de oven op 180 graden.

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de aardappel in stukjes en bak de aardappel en pompoen 3 minuten in wat olijfolie in een soeppan.

  2. Voeg dan de linzen, blokjes tomaat en kruidenpasta toe en bak nog 3 minuten.

  3. Voeg 750ml water toe en breng aan de kook. Laat de soep afgedekt op matig vuur 10 minuten zachtjes koken.

  4. Vervolgens doe je de de (uitgelekte) kikkererwten erbij en laat je het nog ca. 10 minuten zachtjes gaar koken.

  5. Verwarm ondertussen het Turks brood in de oven mocht je dat lekker vinden. De soep is klaar als hij een klein beetje gebonden is.

  6. Bestrooi de soep met fijngesneden peterselie en serveer het brood erbij.

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons