1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27)
Laden...
3-4 personen
15 min. + 180 min. wachttijd
30 minuten of korter
60 minuten of langer
Hoofdgerecht
Midden-Oosters
Vlees
Marokkaanse Runderstoof met kruidige stamppot

Met slechts vier ingrediënten maak jij dit lekkere Marokkaanse stoofpotje klaar! Kies het vlees wat jij het lekkerst vindt, je kunt zowel sukade als runderlappen gebruiken. Het enige wat je verder nodig hebt, is twee uur de tijd om het stoofpotje langzaam te laten garen. Deze runderstoof is heerlijk met deze kruidige stamppot met pompoen, aardappel en zoete aardappel. Liever iets anders dan aardappels? Dit stoofpotje is ook lekker met couscous of rijst met wat groenten. Al zijn frietjes natuurlijk ook altijd een goed idee!

Ingrediënten

  • 650 gr riblappen of sukade

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 teen knoflook, fijn gesneden

  • 1 el ras el hanout

  • 1 klein blikje tomatenpuree

  • 15 gedroogde pruimen zonder pit

  • 250 ml water

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Verwarm 4 el kokosolie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.

  2. Haal het vlees uit de pan en bak de tomatenpuree al roerend ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.

  3. Voeg de de ras el hanout en het water toe en breng het vocht aan de kook.

  4. Leg het vlees terug in de pan en laat de stoof op zacht vuur in ongeveer 2 uur zacht gaar stoven. Voeg de laatste 5 minuten de pruimen erbij.

  5. Serveer met deze kruidige stamppot, aardappelpuree rijst of frietjes!

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.