1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3)
4
20 min.

Zin in een goedgevulde zoete aardappelsoep met een beetje pit? Ga dan voor deze zoete aardappelsoep! Goedgevuld met groenten is deze oranje soep hartverwarmend voor de koude dagen. Breng de maaltijdsoep op smaak met romige kokosmelk. Hoe minder kokosmelk, hoe pittiger de soep wordt. Vega-tip: neem een groentebouillontablet en laat de kip achterwege of vervang voor vegetarische wokstukjes. Meer soepen? Probeer dan de Thaise Tom Yum of de Tom Kha soep.

Ingrediënten

  • 700 gr zoete aardappelen

  • 2 el plantaardige olie

  • 2 uitjes gesnipperd

  • 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt

  • 200 gr (vega)kipstukjes

  • 2 limoenen, 1 geperst – 1 in schijfjes

  • 1 struik paksoi, gesneden

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit olie in een soeppan en fruit de uisnippers en de verse gember. Voeg de curry kruidenpasta naar smaak toe. Voeg de aardappelblokjes bij het kruidenmengsel.

  2. Voeg de kokosmelk en 500-600 ml water toe en breng alles aan de kook. Kook de soep tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Bestrooi de kip stukjes met zout en doe het bij de soep. Kook tot de kip gaar is.

  3. Voeg een deel van het limoensap toe. Voeg op het laatste moment de paksoi aan de soep toe.

  4. Verdeel de soep over 4 grote soepkommen, besprenkel het met wat limoensap en garneer iedere kom met een schijfje limoen.

Vega-tip: neem een groentebouillontablet en laat de kip achterwege of vervang het door vegetarische wokstukjes

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen
Lees meer over ons