1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (64)
Laden...
4
20 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Vlees

Zin in een goedgevulde zoete aardappelsoep met een beetje pit? Dan is dit recept een goed idee! Goedgevuld met groenten is deze oranje soep hartverwarmend voor de koude dagen. Breng de maaltijdsoep op smaak met romige kokosmelk. Hoe minder kokosmelk, hoe pittiger de soep wordt. Meer soepen? Probeer dan eens de Thaise Tom Kha of deze romige pinda-kokossoep met paksoi, paprika en taugé.

Ingrediënten

  • 700 gr zoete aardappelen

  • 2 el plantaardige olie

  • 2 uitjes gesnipperd

  • 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt

  • 200 gr (vega)kipstukjes

  • 2 limoenen, 1 geperst – 1 in schijfjes

  • peper en zout

  • 1 struik paksoi, gesneden

Tip

Maak de soep vegetarisch door groentebouillon te gebruiken en de kip te vervangen door vegetarische kipstuckjes.

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit olie in een soeppan en fruit de uisnippers en de verse gember. Voeg de curry kruidenpasta naar smaak toe. Voeg de aardappelblokjes bij het kruidenmengsel.

  2. Voeg de kokosmelk en 500-600 ml water toe en breng alles aan de kook. Kook de soep tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Bestrooi de kip stukjes met peper en zout en doe het bij de soep. Kook tot de kip gaar is.

  3. Voeg een deel van het limoensap toe. Voeg op het laatste moment de paksoi aan de soep toe.

  4. Verdeel de soep over 4 grote soepkommen, besprenkel het met wat limoensap en garneer iedere kom met een schijfje limoen.

Koken met zoete aardappel: zo gepiept

Hou jij ook van koken met zoete aardappel? Bekijk dan onze favoriete recepten met zoete aardappel.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.