1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2)
Aan het laden...
4
40 min
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Thais
Vis

Zin in iets warms? Zet deze romige visstoof op het vuur en laat je keuken vullen met geurige citroengras en zachte zoete aardappel. Paksoi zorgt voor een frisse bite, kokosmelk voor die volle, romige smaak. Comfort food zoals wij het graag zien: simpel, snel en écht lekker.

Nog niet helemaal opgewarmd? Trakteer jezelf op een pumpkin spice latte. 

Ingrediënten

  • 400 g witte visfilets (kabeljauw, tilapia of zeebaars)

  • 1 stengel citroengras, geplet en in stukken van 5cm gesneden

  • 1 el verse gember, julienne

  • 3 teentjes knoflook, fijgehakt

  • 1 kleien rode chili, in plakjes

  • 1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes

  • 1 paksoi, grof gehakt

  • 1/2 kopje cherrytomaatjes, gehalveerd

  • 4 el limoensap

  • Verse basilicum of koriander, sesamzaadjes en chilieolie voor garnering

Bereidingswijze

  1. Snijd de groenten in hapklare stukken. Geef het citroengras een paar stevige tikken met de achterkant van je mes – zo komt de tropische geur meteen vrij.

  2. Verhit de Kokosolie in een grote pan. Laat de knoflook, gember, citroengras en de chili 1-2 minuten sissen.

  3. Gooi de blokjes zoete aardappel in de pan en bak ze 3-4 minuten mee. Af en toe roeren.

  4. Schenk de Kokosmelk, Sojasaus en vissaus erbij. Even roeren en daarna 10 minuutjes zachtjes pruttelen totdat de zoete aardappel gaar is.

  5. Leg de visfilets voorzichtig in de warme Kokosmelk. Dek af en laat ze 5-7 minuten rustig garen. Niet laten koken, daar  houdt de vis niet zo van.

  6. In de laatste 2-3 minuten gaan de cherrytomaatjes en paksoi erbij.

    Haal de pan van het vuur en roer het limoensap erdoor voor die frisse kick.

  7. Garneer met basilicum of koriander, sesamzaadjes en een vrolijke drizzle chiliolie.

Tip: houd je niet van zoete aardappel? Vervang het dan lekker met (fles)pompoen.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.