1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2-3 personen
30 min.
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Enchilada's met Rode Salsa

Deze vegetarische enchilada’s bevatten veel typisch Mexicaanse kruiden en groenten. Mais en zwarte bonen worden veel gebruikt in de Mexicaanse keuken. Logisch, ze bevatten veel vitaminen en eiwitten die je een flinke energy boost geven – zo kom je de dag wel door. Daarnaast is het ook nog eens een heel makkelijk gerecht. Binnen een half uur staan deze goedgevulde enchilada’s bij jou op tafel. Hou je van een beetje cheesy? Garneer met mozzarella en serveer er crème fraîche bij. Bevallen enchilada’s jou wel? Probeer dan ook eens deze romige enchilada’s met rode salsa en kip of ga voor deze frisse, lichte enchilada’s met groene salsa en jackfruit.

Ingrediënten

  • 8 kleine tortilla’s

  • 1 blik zwarte bonen ( 400 gram), uitgelekt en afgespoeld

  • 1 blikje mais (150 gram), uitgelekt en afgespoeld

  • 2 paprika’s, in reepjes

  • 1 rode ui, gesnipperd

  • 50 gram geraspte mozzarella

  • 125 ml crème fraîche

  • 2 el koriander, fijngehakt

  • 1 limoen, in parten

  • Olie om in te bakken

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een sauspan 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui tot ze glazig is. Voeg de paprika’s toe en bak even mee.

  2. Roer nu de rode salsa pasta door de groentes en giet er 130 ml water bij. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer de zwarte bonen en de mais erdoor en verhit goed.

  3. Leg de tortilla’s in een voorverwarmde oven van 180 graden en verwarm 1 minuut.

  4. Verdeel de tortilla’s over 4 borden en beleg ze met de groente salsa. Garneer met de koriander en mozzarella en serveer de limoen en crème fraîche er apart bij.

Waar smaak begint
Lees meer over ons