1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3)
2-3
43 min.
Fairtrade Original - Recept Enchilada's verde

Waar dit gerecht om draait, is de groene salsa. In Mexico gieten ze de saus over de tortilla’s, waarbij de enchilada’s zwemmen in de salsa. In Nederland verdelen we de saus zowel in als over de tortilla’s. Vul je enchilada met alles wat je lekker vindt. Hoewel de Mexicanen graag kip eten, kun je ook kiezen voor gehakt, bonen of groenten. De Mexicaanse tomatillo’s – groene vruchten die groeien in een papierachtige jasje – geven deze groene saus zijn friszure smaak. Houd je van meer pit in je gerechten? Probeer dan eens deze Mexicaanse enchilada’s met rode salsa en blus af met een Mexican Mule.

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet

  • 2 rode uien

  • 5 tortilla’s

  • Geraspte kaas (100 gram mozzarella)

  • 50 ml crème fraîche

  • 1 teen knoflook

  • Bosje koriander

  • 1 laurierblaadje

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Doe de kip, 1 grof gesneden ui, laurier, knoflook en de helft van koriander in 1 liter koud water en breng aan de kook. Houd 10 minuten tegen de kook aan.

  2. Haal de kip uit de pan en trek deze uit elkaar. Verdeel de kip over tortilla’s.

  3. Roer voor de salsa 130 ml kookvocht van de kip en de helft van de tomatenpuree door de kruidenpasta. Verdeel de helft ervan over de kip. Rol de tortilla’s op en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de rest van de salsa, kaas en dungesneden ui erover. Zet 10 minuten in de oven op 180C°.

  4. Serveer de enchilada’s met koriander, room en zelfgemaakte guacemole.

Tip: Serveer met gegrilde maiskolven of een goedgevulde frisse salade.

Waar smaak begint
Lees meer over ons