Wist je dat een eenpans curry het ideale camping recept is? Voor dit recept heb je maar één pitje nodig. Alles kan lekker in de pan. En de Thaise Groene Curry kruidenpasta? Die kan al makkelijk mee in de koffer. Hoef je alleen nog even naar de campingwinkel te lopen voor wat verse groenten. Een echte camping curry dus! Geen stress, geen gedoe. Écht lekker.
Meer makkelijke Thaise Groene Curry recepten? Probeer eens Groene Curry met linzen en groenten of Thaise Groene Curry met groenten en Jackfruit!
1 el olie
300 gr kippendij, gesneden
1 aubergine, in blokjes
2 zoete puntpaprika’s in blokjes
400 ml tomatenblokjes
Of voor nog meer gemak: kies voor een zak voorgesneden wok groenten!
Fruit de ui in wat olie en voeg de rest van de groenten toe. Bak even aan op het hoog vuur.
Roer de kruidenpasta erdoor en voeg de rijst toe. Roer kort door en giet de Kokosmelk en tomatenblokjes erbij.
Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 15 tot 20 minuten zacht pruttelen. Blijf goed roeren om te voorkomen dat de rijst gaat aanbranden. Wanneer de massa te droog wordt voordat de rijst gaar is kun je een beetje water toevoegen.
Maak de eenspan curry af met wat gehakte koriander en eventueel wat knapperige lente-ui.
Ook lekker met courgette of vervang kip voor kikkererwten of linzen uit blik. Geen fan van koriander? Vervang dit dan met peterselie of bieslook.