1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7)
Laden...
4
30 min.
30 minuten of korter
Hollands
Hoofdgerecht
Lunch
Thais
Vegan
Vegetarisch
Wortelsoep met kokosmelk

Een kom vol smaak! Romig, mild kruidig en met lekker veel groente, dat is deze wortelsoep kokomelk. De linzen zorgen voor een goed vullende soep met een herfstig tintje. Wil je een keer variëren? Vervang dan de wortel door pompoen of gebruik van elk de helft.

Een ander vegan soepje proberen? Verrassend plantaardig zijn ook onze Pinda-kokossoep met paksoi en Thaise rode currysoep.

 

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 teen knoflook, gehakt

  • 500 gr winterwortelwortel, geschild en in blokjes

  • 200 gr gedroogde rode linzen

  • 500 ml groentebouillon

  • Limoensap

  • 15 gr koriander, gehakt

  • 1 lente-ui in ringen

  • 4 el geroosterde amandelen

Wil je de soep wat extra pit geven? Voeg dan nog wat Chili flakes toe.

Varieer er op los. In plaats van wortel kun je voor deze soep ook heel goed pompoen gebruiken. Of een combinatie van beide.

Bereidingswijze

  1. Fruit in een soeppan de ui en het knoflook in wat olijfolie tot deze glazig zijn.

  2. Schep de rode currypasta erbij en bak al roerend 2 minuten mee.

  3. Voeg de wortel, linzen, kokosmelk (houd 4 el achter) en groentebouillon toe en breng aan de kook.

  4. Laat op laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken tot de linzen uit elkaar vallen.

  5. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat limoensap.

  6. Garneer met koriander, lente-ui, amandelen en eventueel wat chili flakes.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.