Deze Thaise rode curry dumplingsoep is alles wat je nodig hebt in één kom. Romig, kruidig en bomvol groenten. Enne, heel eerlijk? Deze comfortfood mag je van ons ook op de bank eten.
Hou jij ervan als gerechten net een tikkie anders zijn? Probeer dan eens deze fusion twist en ga op de Italiaanse tour met een romige rigatoni met aubergine en burrata.
Smaakt dat naar meer? Bekijk hier ál onze fusion gerechten!
1 ui
2 teentjes knoflook
2-3 cm verse gember, geraspt
750 ml groentebouillon
200g kastanjechampignons, in partjes
1 winterpeen, in reepjes
1 rode paprika
20 dumplings, vers of uit de vriezer
1 limoen
1 bosje koriander/bosui
1 el olijfolie
Verhit een eetlepel olijfolie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de Rode Curry kruidenpasta toe en bak dit 2 minuten mee. Roer goed door en schenk de Kokosmelk en bouillon erbij. Roer tot alles goed is gemengd en breng langzaam aan de kook.
Voeg de champignons, winterpeen en paprika toe en laat 5 minuutjes zachtjes meekoken.
Doe de dumplings erbij en laat meekoken tot ze gaar zijn (gemiddeld 5 minuten).
Voeg optioneel naar smaak een scheutje vissaus, limoensap en suiker toe.
Schep de soep in de kommen en garneer met koriander/bosui, sesamzaadjes en optioneel chili-olie voor wat extra pit.