Fairtrade Original tomatenkas en tomatenteler Mohammed in Rabat
Lotje Kaak
Chain Development
16 juli 2019

De oogst bij Fermes Bio Sehoul is inmiddels in volle gang en de kassen doen hun werk. Bij ons laatste bezoek begin juni 2019 stonden de kassen gevuld met ronde, rode tomaten. Ook de ui en knoflook kunnen worden geoogst. Hierdoor komen nu steeds meer ingrediënten van de boeren in onze kruidenpasta’s terecht. Ook de citroenen, aardappels en verse kruiden zijn al verwerkt in onze kruidenpasta’s. We werken nu toe aan een stabiele en jaarronde toevoer van ingrediënten van FBS zodat we uiteindelijk ook het Fairtrade logo op de verpakking kunnen zetten.

Update! Wil je weten hoe het nu gaat met deze handelsketen in Marokko? Neem dan hier een kijkje in de keuken van het Midden-Oosten. 

Daarnaast zijn de boeren, met behulp van onze consultant Hakima, onlangs gestart met hun eerste biologische training. Want ook al werken zij al volgens de biologische standaarden, ze zijn nog niet gecertificeerd. Hier gaat een aantal trainingen, audits en bodemanalyses aan vooraf. Met de biologische certificering verwachten we dat zij hun producten, naast onze keten, ook breder kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld aan supermarkten in Marokko. Dit zal er ook voor zorgen dat zij een betere prijs voor hun producten ontvangen die de werkelijke kosten van hun duurzame productie ook dekt.

Meer weten over de Marokkaanse keuken, haar smaken en onze kruidenpasta’s? In onze update De Arabische keuken makkelijk gemaakt, vertellen we je er alles over.

Deel dit verhaal:


Door:
Lotje Kaak
Chain Development
Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.