1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6)
Loading...
3-4 personen
20 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Lunch
Thais
Vegetarisch
Gele curry met bananenbloesem - Fairtrade Original

Bananenbloesem is de plantaardige visvervanger die een extra twist geeft aan jouw wereldse recepten. Wij gebruiken het bijvoorbeeld in een visvrije makreelsalade of echte Thaise viskoekjes. Maar ook in deze Thaise gele curry voelt de bananenbloesem zich als een vis in het water!

Benieuwd naar meer informatie over bananenbloesem? Neem dan hier een kijkje.

Ingrediënten

  • 1 uit, gesnipperd

  • 1 teen knoflook, gehakt

  • 1 rode paprika, in stukken

  • 1 paksoi, in reepjes gesneden

  • 1 limoen, in parten

  • 1 el hazelnoten, gehakt

  • Olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Snijd de (hele inhoud van het blik) bananenbloesem in stukjes

  2. Verwarm 1 el olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.

  3. Voeg de paprika toe en bak kort mee.

  4. Roer de Thaise gele curry pasta erdoor en giet de kokosmelk erover.

  5. Laat de gele curry 5 minuten pruttelen en voeg vervolgens de bananenbloesem en paksoi toe. Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten zacht doorkoken.

  6. Bestrooi de curry met de gehakte hazelnoten en serveer met de limoenparten.

Lekker met Fairtrade Original zilvervliesrijst of naanbrood!

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.