1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19)
Laden...
4 personen
30 min.
30 minuten of korter
Bereidingstijd
Eetmoment
Hoofdgerecht
Oorsprong
Sri Lankaans
Vegan
Vegetarisch
Vis, vlees of vega
Sri Lankaanse Colombo Curry Vegan

Sri Lankaanse Colombo Curry vegan; traditioneel met kokosmelk en voor de eiwitten voeg je 400 gram kikkererwten toe. Samen met de zachte aubergine en frisse smaak van plantaardige yoghurt maakt deze Colombo Curry vegan je Sri Lankaanse avond compleet. Lekker met naanbrood. Deze maak je vegan door de yoghurt aan te passen naar plantaardige yoghurt, maar het is zelfs mogelijk om de yoghurt weg te laten. Of misschien iets minder pit? Probeer dan de  Butter Chicken met paneer maar vervang die voor tofu.

Benieuwd naar andere recepten uit de Indiase en Sri Lankaanse keuken? Ga dan voor al voor inspiratie naar onze Indiase Keuken pagina waar je veel leest over de achtergrond en natuurlijk ook heel veel recepten.

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 1 ui, in parten

  • 1 aubergine, in gelijke repen

  • 400 gr kikkererwten (blik), afgespoeld en uitgelekt

  • 150 gr gegrilde paprika (pot), in reepjes

  • 4 el plantaardige yoghurt

  • 2 el cashewnoten, gehakt

  • Een bosje peterselie, gehakt

Bereidingswijze

  1. Bak de ui en de aubergine in de kokosolie op hoog vuur tot de aubergine mooi gaat kleuren en zacht is.  

  2. Voeg de kruidenpasta toe en bak kort mee. 

  3. Giet de kokosmelk erover en roer door tot alles goed gemengd. 

  4. Doe de kikkererwten erbij en breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur pruttelen tot deze is ingekookt en hangend is. 

  5. Roer voor serveren de reepjes paprika erdoor. 

  6. Schep de plantaardige yoghurt over de curry en maak af met de cashewnoten en de gehakte peterselie. 

  7. Serveer met rijst (het naanbrood zit yoghurt in dus is niet vegan, tenzij je de yoghurt vervangt voor plantaardige variant) 

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.