1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 personen
20 min.
plantaardige ceviche

Ceviche komt uit Peru. Gek zijn ze daar op dit nationale gerecht. Overigens langs de hele kustlijn in Latijns-Amerika vind je dit recept wel terug. Het originele recept is met vis maar Seger van Foodini maakte dit recept met de ster van Azië: jackfruit. De basis is jackfruit in combinatie met zuur zoals sap van citrusvruchten. Dit geeft het de unieke frisse smaak. In combinatie met de knapperige groentes is deze plantaardige ceviche een perfect gerecht om te eten tijdens een lekkere zonnige lente of zomerdag. Koken met jackfruit is overigens heel makkelijk. Met deze tips van Lisette kent ‘jack’ geen geheimen meer.

Ingrediënten

  • 1 rode peper

  • 1/2e mango (vers of al in blokjes)

  • 1/2e rode ui

  • handjevol kleine tomaatjes

  • 1 limoen

  • klein bosje koriander

  • ¾ tl zout

  • peper

En van fairtrade original:

Indien gewenst nog wat meer zout.

Bereidingswijze

  1. Spoel het jackfruit af en laat uitlekken.

  2. Pak twee vorken en trek de stukjes jackfruit uit elkaar voor een pulled effect.

  3. Snipper de 1/2e rode ui en snijd de kleine tomaatjes door de helft. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. De zaadjes mogen er uit, tenzij je van lekker pittig houdt. Snijd de mango in blokjes van 1 cm.

  4. Doe de jackfruit, rode peper en rode in een kom. Voeg het sap van een halve limoen toe en een halve theelepel zout.

  5. Meng in een tweede kom de mangoblokjes, de tomaatjes en de koriander.  Voeg het sap van een kwart limoen toe en het zout.

  6. Serveer de vegan ceviche in een mooi diep bord of in een bowl. Hoe? Onderop het jackfruitmengsel met daarboven het mango-tomaatmengsel.

  7. Eet smakelijk!

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen
Lees meer over ons