4 Personen
30 min.
Laab. Een gerecht uit Noordoost Thailand

Laab is een specialiteit uit Noordoost Thailand. Een pittige salade van kipgehakt met limoen en vissaus. Ook onmisbaar: geroosterde kleefrijst, die zorgt voor een crunch. Wilawan gebruikt de hele kip, wij nemen kipgehakt .

Ingrediënten

  • 400g kipgehakt (van dijvlees bijvoorbeeld)

  • 3 el kleefrijst

  • 2 Thaise groene chilipepertjes

  • 4 el vissaus

  • 2 Thaise paarse sjalotten

  • Een handje Thaise muntladeren

Keukenweetje:

Wij noemen rijst uit Thailand Pandanrijst, maar de Thai kennen die term helemaal niet. Zij noemen onze Pandanrijst ‘Jasmijnrijst’. Waarom? Simpelweg omdat deze naar Jasmijn ruikt.

Bereidingswijze

  1. Verhit een koekenpan en rooster hierin de kleefrijst op hoog vuur tot deze mooi bruin is. Roer voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt.

  2. Maal de rijst fijn in de vijzel.

  3. Snijd de chilipepertjes fijn.

  4. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een ruime koekenpan of wok en bak hierin het kipgehakt met de pepertjes even licht aan.

  5. Voeg het sap van 2 limoenen toe en 4 el vissaus en haal de pan van het vuur zodra de kip gaar is.

  6. Hak de sjalotjes fijn en voeg toe aan de kip samen met de geroosterde rijst. Meng goed door, bestrooi met muntblaadjes.

Als eerste fairtrade organisatie ter wereld en het enige non-profit merk in de Nederlandse supermarkt werken wij nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.
Lees meer over ons