1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 repen
20 min.
quinoarepen met chocolade

Zin in een lekkere zelfgemaakte snack? Deze gepofte quinoarepen zijn leuk om samen te maken met de kinderen of gewoon voor jezelf. Maak er veel in één keer, dan kun je ze ook meenemen naar het werk als tussendoortje. Voor dit recept heb je een ovenschaal of bakplaat van ca. 30×40 nodig en bakpapier. Wanneer je zin hebt in iets zoets, maak dan eens deze Braziliaanse brigadeiros.

 

Ingrediënten

  • 10 medjoul dadels

  • 30 gr gepofte quinoa

  • 50 gr ongezouten ongebrande cashewnoten

  • 80 gram pitten en zaden mix (of pitten en zaden naar keuze)

En van fairtrade original:

Note: Je kunt voor deze repen de noten, pitten of zaden gebruiken die je zelf het lekkerst vindt. Kies wel het liefst voor ongebrande ongezouten noten.

 

Bereidingswijze

  1. Ontpit de dadels, snijd ze fijn en hak de cashewnoten grof.

  2. Smelt de kokosolie in een steelpan en roer hier de pindakaas en de gehakte dadels door. Roer net zo lang tot er een mooie massa ontstaat en breng deze tegen het kookpunt. Houd al roerend 3 minuten tegen het kookpunt aan.

  3. Haal de pan van het vuur en roer de cashewnoten, pittenmix, gepofte quinoa en de hagelslag erdoor.

  4. Bekleed de ovenschaal met bakpapier en giet hierin het notenmengsel. Druk overal goed aan en zorg dat het mengsel op alle plekken even dik is. Bestrooi eventueel met een klein beetje zeezoutmix.  Zet de schaal in de koelkast tot het geheel goed stevig is (in ieder geval 4 uur).

  5. Snijd de hard geworden massa in gelijke repen. Verpak deze per stuk in bakpapier of plasticfolie en bewaar ze in de koelkast.

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons