1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22)
Laden...
± 12 stukjes
30 min. + 30 min. wachttijd
30 tot 60 minuten
Hollands
Nagerecht
Tussendoortje
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept zoeteaardappel brownie met cacao

Smeuïge chocolade-brownies met in de hoofdrol zoete aardappel. Geloof ons: dit recept wil je proberen! Lekker om te serveren als dessert met bijvoorbeeld een bolletje kokos-mango ijs. Zeker weten dat jij je tafelgenoten van hun stoel blaast met deze brownies van zoete aardappel.

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappels, geschild en in stukjes

  • 150 gr dadels, geweld, ontpit en in stukjes

  • 3 el agavesiroop

  • 120 gr bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 1/2 tl zout

  • 50 gr pure chocolade, gehakt

  • 50 gr walnoten, gehakt

Optioneel

  • voeg een theelepel chilivlokken toe voor extra pit

Tip

Lekker om te serveren als dessert met bijvoorbeeld een bolletje mango-kokos-ijs

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Kook de zoete aardappels in ongeveer 15 minuten gaar en laat ze afkoelen. Doe de zoete aardappels samen met de dadels en de agavesiroop in een keukenmachine en maal net zolang tot er een gladde massa ontstaat.

  3. Roer in een mengkom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout en kokosolie door elkaar en giet hier het zoete aardappel mengsel bij. Spatel door elkaar tot alles goed verdeeld is. Meng de stukjes chocola en gehakte walnoten (houd wat achter voor garnering) door het beslag.

  4. Bekleed een kleine ovenschaal of brownie bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.

  5. Zet de brownie in het midden van de oven en laat in circa 30 minuten gaar bakken.

  6. Laat de brownie afkoelen en snijd hem in gelijke stukken.

    Garneer af met de achtergehouden walnoten.

  7. (Optioneel:) bestrooi de brownie met een theelepel chilivlokken om hem wat meer pit te geven.

KOKEN MET ZOETE AARDAPPEL: ZO GEPIEPT

Hou jij ook van koken met zoete aardappel? Bekijk dan onze favoriete recepten met zoete aardappel.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.