1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Aan het laden...
2-3
20 min
30 minuten of korter
Aziatisch
Borrel
Thais
Tussendoortje
Vegetarisch

Geroosterde champignons zijn de perfecte toevoeging voor aan de kersttafel. Een bijgerecht met bite! De Sojasaus zorgt voor een rijke Umami smaak dat alles samenbrengt. Makkelijk om te maken, moeilijk om van af te blijven.

Op zoek naar andere hartige bijgerechten? Probeer eens de Thaise viskoekjes van Jackfruit of de Sajoer boontjes. 

Ingrediënten

  • 800 g champignons

  • 6 tenen knoflook, fijngehakt

  • 1 el gerookte paprikapoeder

  • 60 g boter

  • 2 el olijfolie

  • 2 el honing

  • 2 el yoghurt

  • 2 el citroensap

  • 4 el panko broodkruim, licht geroosterd in een droge pan tot goudbruin

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en schenk er een beetje olijfolie in. Doe de champignons in de pan en laat ze 5 tot 7 minuten bakken tot ze goudbruin en licht knapperig zijn.

  2. Voeg daarna de knoflook, het gerookte paprikapoeder en de boter toe. Laat alles nog even meebakken tot de geur van knoflook en paprika de keuken vult. Haal de champignons uit de pan en zet ze even apart.

  3. Gebruik dezelfde pan voor de saus – zo neem je alle smaken mee. Smelt de boter, giet se Sojasaus, honing, yoghurt, citroensoep en de knoflook erbij. Laat de saus zachtjes pruttelen tot het iets dikker en glanzend wordt.

  4. Schep de champignons terug in de pan en roer tot ze helemaal bedekt zijn met de glanzende karamelsaus. Laat nog een minuutje op laag vuur staan zodat de smaken goed samenkomen.

  5. Serveer met geroosterde panko voor die extra crunch en eventueel met wat verse peterselie of rode chilipeper voor pit.

Tip: Bak de champignons in twee porties als je pan niet groot genoeg is. Zo krijgen ze ruimte om goudbruin te bakken in plaats van te stomen.

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.