Kokosnoten
Danique Aaftink
Communicatie, pr & events
09 juni 2022

Onze Sourcing & Development Managers Martin en Haike waren afgelopen mei in Sri Lanka om o.a. eindelijk onze kokosboeren te bezoeken nu de grenzen na covid-19 weer open zijn. Misschien heb je het al meegekregen in de media, maar na de heftige coronapandemie vindt momenteel de grootste economische crisis plaats in Sri Lanka sinds de onafhankelijkheid (1948). De brandstof is inmiddels zo goed als op en de inflatie zit op 40 procent.  

Onze kokosboeren in Sri Lanka merken iedere dag dat de prijzen stijgen. Zo ook de de prijzen van brandstof voor het vervoer van goederen. Het transporteren van producten naar verzamelpunten en dan naar fabrieken is daardoor veel kostbaarder, als er al überhaupt brandstof aanwezig is.  

Haike met onze kokosboer meneer Karunarathne. Hij genereert inkomen uit verschillende activiteiten zoals het verbouwen van rijst, groenten en werkt op het land van andere boeren. Echter, zijn hoofdinkomen is kokosnoten.

Daarnaast merken ze het ook tijdens het kopen van voedsel en voor het inhuren van  specialistische arbeid zoals het verwijderen van de groene kokosnootbolster. Ook onze kaneelboeren ontkomen er niet aan om meer geld uit te geven aan specialisten: mensen die zijn gespecialiseerd in het verwijderen van de kaneelbast van de Cinnamomum verum boom. Zij krijgen nu extra betaling in natura van onze kaneelboeren in de vorm van kaneelbundels. De kaneel is een ingrediënt in onze Tandoori, Korma en Colombo Curry kruidenpasta’s.  

 

Hoe kan jij onze boeren helpen? Natuurlijk door onze kokosmelk of Indiase en Sri Lankaanse Kruidenpasta’s te kopen! Benieuwd naar de Indiase en Sri Lankaanse keuken? Bekijk alle recepten en informatie.

Deel dit verhaal:


Door:
Danique Aaftink
Communicatie, pr & events
Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.