Streetfood op de biologische markt
Martin Boon
Development Manager
01 september 2015

Sangwan, rijstboerin in Thailand, staat iedere zaterdagochtend voor dag en dauw op om haar kraam voor te bereiden. Op de biologische markt in het stadje Surin serveert zij rijstnoedels met zelf verbouwde verse groenten en curry. Streetfood op zijn best!

‘Khun Sangwan weet serieus van wanten. In 2014 werd ze uitgeroepen tot kampioen rijstteelt van de boerenorganisatie Ricefund Surin, de producent van onze Pandan- en Zilvervliesrijst. Daarnaast runt ze iedere zaterdag een succesvol ontbijtterras op de Green Market in het nabij geleden Surin.

Biologisch

De Green Market van Surin bestaat al 12 jaar. Zo’n 110 boeren en boerinnen doen mee. Vanaf 5 uur in de ochtend kun je hier terecht voor biologische groenten en fruit, vis en vlees. De helft van de deelnemers is te herkennen aan het groene Ricefund Surin schort, want veel van de boeren die biologische rijst produceren, verbouwen daarnaast groenten voor de markt. Alles is biologisch. De lokale bevolking koopt op deze markt omdat ze graag eerlijke producten willen, geproduceerd zonder chemische voedingsstoffen.

Van moeder op dochter

Tijdens mijn bezoek aan de markt geniet ik van Sangwan’s ontbijt. Op haar terras zie ik hoe ze met plezier haar klanten bedient en intussen goede zaken doet. Haar ontbijtdienst levert haar een aanvullend inkomen op. Sangwan runt deze business samen met haar dochter, die zo het ondernemerschap van haar moeder doorgegeven krijgt.’

Deel dit verhaal:


Door:
Martin Boon
Development Manager
Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.