Larissa Bergshoeff
Pr- & communicatiespecialist
18 januari 2021

Vandaag heeft de Raad van Commissarissen Steven van Wijk (53) officieel aangesteld als de nieuwe Managing Director van Fairtrade Original. Met de komst van Steven van Wijk plaatst het foodmerk een veelzijdige directeur aan het hoofd van de organisatie met een brede ervaring in de retail- en food-sector. Zo vervulde hij directiefuncties bij onder andere Bruna en Natudis, distributeur van biologische voeding en frachisegever van de Natuurwinkel. Van Wijk volgt René Bakker op die sinds 2018 aan het roer van de organisatie stond.

Onder leiding van Steven van Wijk blijft het de ambitie om de groeistrategie die de organisatie heeft ingezet verder voort te zetten. Margreet Oostenbrink, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Fairtrade Original: “In Steven van Wijk hebben wij een uitstekende nieuwe Managing Director gevonden om de organisatie, samen met de Commercial Director Vidjai Jharap, te leiden in de geplande groei zowel nationaal als internationaal.

Internationale groeiplannen met impact 

Fairtrade Original is één van de grondleggers van de wereldwijde Fairtrade beweging. In 1973 haalde de organisatie de eerste eerlijke koffie naar Nederland. Sindsdien werkt het foodmerk continu aan de missie: een leefbaar inkomen voor boeren. Door het ontwikkelen van eerlijke handelsketens waarbij zoveel mogelijk van de producten lokaal verwerkt en verpakt worden, werkt Fairtrade Original aan deze missie.

In de tijd dat Bakker de organisatie leidde, werd het merkbeeld compleet gemoderniseerd en werd Fairtrade Original geïntroduceerd in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Mede hierdoor groeide de omzet in 2020 met ruim 20% en is het foodmerk zo in staat nog meer impact te maken bij de lokale boerencoöperaties en verwerkers in de verschillende landen van oorsprong waarmee nauw wordt samengewerkt. Steven van Wijk ziet ernaar uit om voort te bouwen op de stevige basis waarmee zijn voorganger René Bakker de organisatie achterlaat. “Het is bijzonder om bij een organisatie te mogen werken die lokale boeren helpt een beter bestaan op te bouwen. Fairtrade Original is een heel mooi foodmerk met een prachtige missie. Samen met ons team en onze handelspartners wil ik zorgdragen voor verdere groei van het merk in binnen- en buitenland”, aldus de nieuwbenoemde directeur.

Steven van Wijk gaat per 18 januari officieel van start als de nieuwe Managing Director van Fairtrade Original.

Noot voor redactie 

Deel dit verhaal:


Door:
Larissa Bergshoeff
Pr- & communicatiespecialist
Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.