Danique Aaftink
Communicatie, pr & events
03 mei 2022

Naast onze Indiase Tandoori en Korma kruidenpasta’s die al sinds 2016 te vinden zijn in de winkelschappen, introduceren we nu twee nieuwe plantaardige kruidenpasta’s. De Indiase Butter Chicken en de Sri Lankaanse Colombo Curry.  Je vindt deze twee kruidenpasta’s bij jouw Albert Heijn, WAAR en Wereldwinkels.  

De Smaak van Butter Chicken

Het recept voor deze plantaardige Butter Chicken kruidenpasta komt oorspronkelijk uit het Noorden van India, Punjab. Een van de bekendste gerechten van de Punjabi’s zijn onder andere kip tandoori en de makhani murgh ook wel Butter Chicken of Boterkip. Butter Chicken is eigenlijk een gerecht tegen voedselverspilling want de kip van de vorige dag wordt dan in een romige saus bereid waardoor het weer lekker mals wordt. Traditionele Butter Chicken wordt gegeten met room en yoghurt waardoor het een smakelijke zachte en milde curry is. Tegenwoordig maken Punjabi’s het gerecht ook met verse kip of met een alternatief voor kip.  

Colombo Curry: introductie van de Sri Lankaanse keuken

Het eten uit Sri Lanka is een must voor iedereen die wel van een vleugje pit houdt. Voor onze Colombo Curry kruidenpasta gebruiken we kruiden en specerijen die typerend zijn voor de Sri Lankaanse keuken. Denk aan het pittige van rode chilies en peper, een zuurtje van tamarinde en de kenmerkende smaak van het kerrieblaadje. Deze combinatie geeft dit jouw curry de typische Sri Lankaanse kruidige en pittige smaak. De oorsprong van onze Colombo Curry kruidenpasta vind je in de hoofdstad van Sri Lanka Colombo en omdat Sri Lanka een kokosnotenparadijs is, wordt er veel gekookt met kokosmelk. Ook onze kokosmelk komt uit Sri Lanka. Vind je de curry nog iets te pittig? Voeg dan iets meer kokosmelk naar smaak toe.  

Wie maakt onze kruidenpasta’s?

Onze Indiase en Sri Lankaanse kruidenpasta’s worden gemaakt in de kruidenfabriek van MA’s Tropical Foods in Dambulla, in het midden van het Noordelijk deel van Sri Lanka. Onze producent MA’s heeft veel kennis als het gaat om de vele smaken uit de Aziatische keuken. De Indiase keuken is bekender dan de Sri Lankaanse keuken, dus is gekozen om eerst met Indiase kruidenpasta’s jullie harten aan de keukentafel te veroveren. De Sri Lankaanse Colombo Curry is onze eerste gerecht uit Sri Lanka en we horen graag van jou wat je van deze eerste kennismaking met de Sri Lankaanse keuken vindt! 

 

Laat je nog meer inspireren door de Indiase keuken en Sri Lankaanse keuken  

Deel dit verhaal:


Door:
Danique Aaftink
Communicatie, pr & events
Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.