Duurzame groei
Martin Boon
Development Manager
01 september 2014

De verkoop van onze kokosmelk is een doorslaand succes. Aangezien in ieder blik kokosmelk één kokosnoot is verwerkt, betekent dit dat de stapel benodigde kokosnoten groeit en groeit. Om de groei duurzaam te maken, is het belangrijk om aan de basis te kijken wat nog kan worden verbeterd.

Om aan de eisen van Fairtrade certificering te voldoen, moesten de kokosnootboeren in 2013 een toekomstplan maken voor hun boerderij. Dat zijn ze niet gewend. Vandaar dat Fair Trade Original het lokale consultancy bureau ETC Lanka in de arm nam om dit proces te begeleiden. De boeren werden gevraagd hun boerderij in een tekening uit te beelden, zoals die nu ervaren wordt, met alle problemen en al.

 

Ideale boerderij

Daarna tekenden ze hoe hun boerderij er idealiter uitziet. En zonder dat ze er erg in hadden, maakten ze al doende een plan: van de huidige naar een gewenste situatie. Gezamenlijk stelden ze vervolgens een prioriteitenlijst op van 10 verbeterpunten. Uitdiepen van watergeulen, verbetering van de compost, aanleggen van omheiningen: alles bij elkaar heeft dit geleid tot een plan van aanpak voor vijf jaar. Inclusief een budget: dat wat ze zelf willen investeren en een deel gefinancierd vanuit de Fairtrade ontwikkelingspremie. Lees meer over duurzame groei in ons Jaarverslag 2013.

Deel dit verhaal:


Door:
Martin Boon
Development Manager
Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.